Gregorianske farger

Sted: Ålesund Kirke
Dato: 3. april 2016, kl. 1800 (NB Merk tiden)

Dirigent: Lars-Thomas Holm
Solister: Jeanette E. Goldstein (mezzozopran)
Mads Wighus (baryton)
Medvirkende: Ålesund Kirkekor
Ålesund Operakor
Oslo Vokalensemble


Program:

Maurice Duruflé Requiem
Ottorino Respighi Kirkevinduer (Vetrate di Chiesa)

 


Jeanette Ekornåsvåg Goldstein 2Jeanette E. Goldstein
er utdannet ved Norges Musikkhøgskole (2002-2006) og Operahøgskolen i Stockholm (2006-2010). Jeanette var i 2011 ansatt ved Wermland Opera i Karlstad, hvor de satte opp hele «Ringen» av R. Wagner. Her gjorde hun rollene Rossweisse og Flosshilde. Høsten 2013 debuterte Jeanette som Carmen i Bizets opera med samme navn i Kilden konserthus, Kristiansand. Dette var i regi av Opera Sør. Her har hun også vært med på Mozarts Tryllefløyten (2012) som tredje-dame, og i 2014 en stor operagalla til minne om Kirsten Flagstad.

Jeanette har jobbet med orkester som Kristiansand Symfoniorkester, Norske Ungdomssymfonikere, Stabsmusikken i Oslo og Harstad, Hovkapellet i Stockholmsoperaen og Norrköpings Symfoniorkester. Av kunstneriske ledere kan navn som Daniel Lipton, Paul Mägi, Alan Curtis, Peter Szilvay, Per Kristian Skalstad og Terje Boye Hansen nevnes. Jeanette har mottatt en rekke stipender fra bl.a. Kjell Holms stiftelse, Magnar Grøndahls legat, Ruud-Wallenberg fond og Tom Wilhelmsens legat.

Våren 2016 avslutter Jeanette sitt Master soliststudium ved Norges Musikkhøgskole. Her har hun nå mezzosopranen Randi Stene og professor Svein Bjørkøy som lærere.

Mads WighusMads Wighus er født og oppvokst i Trondheim, Norge, hvor han også fikk fiolin- og piano-undervisning i ung alder. Rollen som vokalist i et punk rock-band gjorde at han etter hvert begynte å ta sangtimer, og ved å fortsette videre med klassisk sang har Mads sakte utviklet seg til en god operasanger.

Etter å ha utforsket stemmen sin innen tenor-repertoaret noen år, er Mads nå tilbake som baryton.

Han jobber nå som sanger med base i Møre og Romsdal, og synger ved store og små arrangementer over hele fylket.

Mads Wighus er utdannet ved Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen i Oslo. Han hadde sin operadebut som Papageno i Trondheim i 2005, og hadde sin debutkonsert i Oslo Konserthus et år senere. I sesongen 09/10 tok Mads del i Unge kunstner-programmet ved Den Norske Opera og Ballett, og han har hatt gjesteopptredener her i alle følgende sesonger.

Etter fullført utdanning har han hatt roller i mange forskjellige operaoppsetninger i Norge. De største rollene inkluderer Papageno, Dancairo, Figaro (Rossini), Malatesta, Marcello og Dr. Falke.

Mads er også en ettertraktet konsertsanger og repertoaret hans er bredt. Det spenner fra klassisk til romantisk opera, til kunst-sanger og samtidsmusikk.

Han har mottatt stipend fra Statens kunstfond, Hejes fond, Tom Wilhelmsens stiftelse og Ruud-Wallenbergs fond. I 2009 mottok han talent-prisen fra Den Norske Operas venner.

LTHLars-Thomas Holm, født 1981 i Sarpsborg, er ansatt som assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester. Stillingen inngår i Karsten Andersen-programmet for unge dirigenter.

Fra oktober 2015 vil Holm i Bergen arbeide sammen med orkesterets nye sjefsdirigent, Edward Gardner og vil i tillegg dirigere egne konserter; konserten Klassisk i Universitetsaulaen 5. november, Jubileumssoaré på Den Nationale Scene 9. november samt familiekonserter og Bergens Tidendes ønskekonserter.

Lars-Thomas Holm har mastergrad i orkesterdireksjon fra Norges Musikkhøgskole, og han gjorde sin diplomeksamen i 2011. Han er fra januar 2016 og i tre år framover, sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester. Lars-Thomas tar over etter Bjarte Engeset. I 2010 vant han den norske dirigentkonkurransen, og samme året ble han assistentdirigent for Kristjan Järvi og det baltiske ungdomssymfoniorkesteret.

I 2011 fikk han et stipend fra Musikkonservatoriet i Trondheim, som medvirket til at han fikk lede konserter med Trondheim Symfoniorkester og Trondheim Sinfonietta. Han har også dirigert en rekke andre orkestre som; Sønderjyllands Symfoniorkester, Norrköping Symfoniorkester og Berlin Sinfonietta. Han har samarbeidet med solister og komponister som Håkon Austbø, Peter Maxwell Davies, Terje Tønnesen, Tine Thing Helseth, Arve Tellefsen. Han har også arbeidet som assistentdirigent for Eivind Gullberg Jensen, Thomas Søndergaard, Krzystof Urbanski og flere.

I tillegg til sine direksjonsstudier med professor Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp, har han studert med Andrew Manze og Bjarte Engeset, samt deltatt i mesterklasser med flere anerkjente dirigenter. Lars-Thomas har også studert komposisjon og klarinett. Han arbeider nå med en doktorgrad med fokus på den norske komponisten Ludvig Irgens-Jensens orkestermusikk.