Nyttårskonserter 16./17. jan 2016

Tid: 16. og 17. januar 2016 kl. 18:30
Sted: Parken kulturhus

Dirigent: Lars-Thomas Holm
Solist: Charlie Siem, fiolin
Konferansier: Arill Riise


Program :

Johann Strauss den yngre Overture fra Sigøynerbaronen
Felix Mendelssohn Fiolinkonsert

– PAUSE –

Camille Saint-Saëns Danse Bacchanale
Edward Elgar  Salut d’amour
 Charlie Siem  Canopy
Sergej Prokofiev Troika fra “Løytnant Kijé”
Johann Strauss den yngre Tritsch-Tratsch-Polka
 Fritz Kreisler  Tambourin Chinois

 

CHARLIE_SIEM3_065

Charlie Siem er en av de største unge stjernene innen klassisk musikk. Født i London med norsk far og britisk mor, begynte Charlie å spille fiolin i en alder av tre, etter å ha hørt en konsert der Yehudi Menuhin spilte Beethovens fiolinkonsert. Fra 1998 til 2004 fortsatte han sine fiolinstudier med Itzhak Rashkovsky og fra 2004 med Shlomo Mintz. Charlie studerte ved Girton College, Cambridge fra 2006 til 2009.

Charlie har opptrådt med orkestre som Royal Philharmonic Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Czech National Symphony Orchestra og Oslo Filharmoniske Orkester sammen med dirigenter som Yannick Nezet-Séguin, Yuri Simonov, Sir Roger Norrington, Ed Gardner, Libor Pesek og Michal Nesterowicz.

Charlies nyeste turnéer inkluderer en konsert-serie i Norge med den anerkjente pianisten Itamar Golan og forestillinger i Holland med Nord-Nederland Symphony Orchestra, samt kritikerroste opptredener med Moskva Filharmoniske orkester, hvor han spilte Sjostakovitsj fiolinkonsert nr. 1. Hans festivalopptredener inkluderer Spoleto, St Moritz, Gstaad, Bergen, Tine @ Munch og Windsor.

Charlie har stor tro på å gi tilbake til viktige saker, og er beæret over å være ambassadør for The Prince’s Trust. Han er også gjesteprofessor ved Leeds College of Music, noe som gjorde Charlie til den yngste professoren i Storbritannia.

I tillegg har Charlie tatt opp igjen den gamle fiolinistiske tradisjonen med å komponere virtuose varianter av populære temaer, og han har hatt samarbeid med artister som Bryan Adams, Jamie Cullum og The Who. Nylig skrev Charlie sitt første stykke for strykeorkester, “Canopy”, som ble spilt inn med English Chamber Orchestra og som er med på hans siste CD med Sony Classical. Dette verket er med på årets Nyttårskonsert.

Charlie har hatt mange modellsamarbeid med merker som Dior, Dunhill, Armani og Boss.

Charlie Siem spiller på en Guarneri del Gesù-fiolin fra 1735, kjent som «D’Egville»

LTH

Lars-Thomas Holm, født 1981 i Sarpsborg, er ansatt som assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester. Stillingen inngår i Karsten Andersen-programmet for unge dirigenter.

Fra oktober 2015 vil Holm i Bergen arbeide sammen med orkesterets nye sjefsdirigent, Edward Gardner og vil i tillegg dirigere egne konserter; konserten Klassisk i Universitetsaulaen 5. november, Jubileumssoaré på Den Nationale Scene 9. november samt familiekonserter og Bergens Tidendes ønskekonserter.

Lars-Thomas Holm har mastergrad i orkesterdireksjon fra Norges Musikkhøgskole, og han gjorde sin diplomeksamen i 2011. Han er fra januar 2016 og i tre år framover, sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester. Lars-Thomas tar over etter Bjarte Engeset. I 2010 vant han den norske dirigentkonkurransen, og samme året ble han assistentdirigent for Kristjan Järvi og det baltiske ungdomssymfoniorkesteret.

I 2011 fikk han et stipend fra Musikkonservatoriet i Trondheim, som medvirket til at han fikk lede konserter med Trondheim Symfoniorkester og Trondheim Sinfonietta. Han har også dirigert en rekke andre orkestre som; Sønderjyllands Symfoniorkester, Norrköping Symfoniorkester og Berlin Sinfonietta. Han har samarbeidet med solister og komponister som Håkon Austbø, Peter Maxwell Davies, Terje Tønnesen, Tine Thing Helseth, Arve Tellefsen. Han har også arbeidet som assistentdirigent for Eivind Gullberg Jensen, Thomas Søndergaard, Krzystof Urbanski og flere.

I tillegg til sine direksjonsstudier med professor Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp, har han studert med Andrew Manze og Bjarte Engeset, samt deltatt i mesterklasser med flere anerkjente dirigenter. Lars-Thomas har også studert komposisjon og klarinett. Han arbeider nå med en doktorgrad med fokus på den norske komponisten Ludvig Irgens-Jensens orkestermusikk.