Beatles in Symphony

En symfonisk hyllest til The Beatles

Drammensbandet Det Betales har gjort hyllest til The Beatles i flere ti-år, og er det største The Beatles tribute bandet i Norge. Med sine arrangement for fullt symfoniorkester har de de siste årene gjort stor suksess både på østlandet, i Trondheim og i Kristiansund.

Sammen med Ålesund Symfoniorkester skal de fremføre en rekke av The Beatles udødelige slagere.

Musikken til The Beatles er mangfoldig, og inneholder det meste fra enkel rock & roll til avanserte komposisjoner. Det var produsent Georg Martin som introduserte The Beatles for klassisk musikk, og de var svært produktive og lærevillige. Da låten Yesterday tok verden med storm i 1965, var det med kun Paul McCartney tilstede i studio sammen med en strykekvartett. Dette hadde aldri tidligere skjedd i rockehistorien. 

Senere arrangerte bandet en rekke låter med fullt strykearrangement. Låter som Penny Lane, Sgt. peppers lonely heart club band, Something, The long and winding road, Lucy in the sky with diamonds, og mange fler. Faktisk ble musikken så avansert at The Beatles sluttet å spille live, og de fikk selv aldri fremføre denne musikken fra scenen. 

 

Med Ålesund Symfoniorkester vil vi sørge for at publikum kan få høre og oppleve både disse og mange av de andre kjente låtene her i Ålesund, sammen med bandet Det Betales 

 

Dirigent: Carl Nilsen

Dørene åpner:
Foajeen kl 17.30
Hovedsalen ca kl 18.10

Billetter kjøpes her