Nasjonal Festkonsert

Parken Kulturhus 17.mai kl 18.30

Dirigent: Tom Ole Elgsaas

Solist: Tor Øyvind Hummelsund, klaver

Program:

Edvard Fliflet-Bræin Ouvertyre Opus 2

Edvard Fliflet Bræin “Ut mot havet”

Johan Halvorsen Norsk rapsodi nr 1

Edvard Grieg Klaverkonsert i a moll

Tradisjonen tro inviterer Ålesund Symfoniorkester til Nasjonalromantisk festkonsert nasjonaldagen. I år med verk av 100års jubilanten Edvard Fliflet-Bræin, samt Johann Halvorsen og ikke minst Edvard Griegs udødelige klaverkonsert!

Årets solist er Tor Øyvind Hummelsund. Han var solist med orkesteret i Griegs klaverkonsert for nøyaktig 30år siden, i 1994, og vi gleder oss stort til å ha ham med oss som solist igjen på dette verket! I 1994 fullførte han sin utdanning i Trondheim som pianist og han mottok dette året Ålesund bys kunstnerstipend. Tor Øyvind er også utdannet lege og spesialist i psykiatri, men har stadig vært aktiv som kammermusiker, solist og akkompagnatør i hele regionen.

Tom Ole Elgsaas er en ung og allsidig dirigent fra Kristiansund med erfaring fra en rekke forskjellige sjangre og ensembler. Tom Ole ble i 2018 utvalgt til den norske elitesatsing for dirigenter, og han fullførte sitt dirigentstudium ved Universitetet i Stavanger våren 2022 med professor Bjarte Engeset og Peter Szilvay som veiledere. Etter deltagelse i Prinsesse Astrids internasjonale dirigentkonkurranse 2022 ble Elgsaas tildelt Finn Audun Oftedals minnestipend som beste norske deltaker. Han har siste året blant annet dirigert Trondheilm Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Billetter kjøpes her