champagne

Nyttårskonsertene 14. og 15. januar 2017

Tid: 14. og 15. januar 2017 kl. 18:30
Sted: Parken kulturhus

Dirigent: Bjørn Sagstad
Solister: Gert Henning-Jensen
Lydia Hoen Tjore
Medvirkende: Ålesund Operakor
Konferansier: Hans Christian Vadseth

 

Program :

August Enna Prelude, fra Den lille Pigen med svovelstikkene
Carl Nielsen Den milde dag er lys og lang, fra “Fynsk forår”
Carl Nielsen Hanedans, fra Maskerade
Carl Nielsen Ulignelige pige, fra Maskerade
Grieg Jeg elsker deg, Tekst av H.C Andersen
Lumby Britta Polka
Lumby Champagnegalopp
Danske sanger for kor og orkester

– PAUSE –

Bellini Ah non credea mirarti, fra La Sonnambula
Puccini Nessun Dorma, fra Turandot
Lehar Meine Lippen Sie kussen so heiss, fra Smilets land
Lehar Dein ist mein ganzes Herz, fra Smilets land
Lehar Wer hat die Liebe uns ins Herz geschenkt, fra Smilets Land
Lehar Lippen Schweigen (Enkevalsen), fra Glade enke
trad. O sole mio
Verdi Libiamo, fra La Traviata

 

Hans Christian Vadseth har tidligere selv vært en del av Ålesund Symfoniorkester. Med sin 25 år lange erfaring som journalist og redaktør, medietrener han jevnlig toppledere i norske virksomheter og er rådgiver for strategisk kommunikasjonsarbeid i flere store virksomheter. I tillegg er han en flittig benyttet konferanse- og debattleder og en engasjerende kurs- og foredragsholder.

Bjørn Sagstad har sin dirigentutdannelse fra Norge, England, USA og Den tsjekkiske republikk. Hans virksomhet som profesjonell dirigent, har ledet ham til oppdrag i alle nordiske land og han er en hyppig gjest i mange internasjonale orkestre. Ålesund symfo- niorkester har hatt gleden av hans orkesterledelse ved en rekke anledninger.

Fra 1998 var Sagstad kunstnerisk leder og dirigent for en blant annet Kristiansund Symfoniorkester og Opera, og Kristiansand symfoniorkester og Opera. Han har også vært kunstnerisk leder for Forsvarets Musikkorps i Bergen, samt kunstnerisk leder og dirigent for Prinsens Musikkorps i Danmark. Hans globale engasjement for musikk og musikere har også ført ham lenger ut i verden. Blant annet samarbeid med flere ulike orkestre ved Edward Said Music Conservatoire, og turnevirksomhet i Midtøsten.

Gert Henning-JensenGert Henning-Jensen er født i København. Han er utdannet på Operaakademiet i København og på Mozarteum i Salzburg. Siden studiene, har han vært lyrisk tenor ved den Kongelige Opera i København.
Hans stemme har vakt beundring hos både publikum, instruktører og mange orkestre. Han har også fått spesialskrevet musikk av bl.a. Bent Sørensen, Bo Holten og Andy Pape. Henning-Jensen har også et stort konsertreper- toar med verk av bla. Bach, Handel, Berlioz og Mozart. Flere av hans tolkninger er spilt inn. Han har sunget i Metropolitan Opera, New York, Covent Garden, London, Staatsoper Berlin, Bastille Opera, Paris, Toulouse, Liège, Rom, Wien, Bruxelles, L.A. Opera, Tokyo, Pesaro, Santa Fe, Salzburg.

Lydia Hoen TjoreSopranen Lydia Hoen Tjore (22) er en av de mest fremad- stormende unge klassiske talenter Norge. Hun har holdt konserter både i Norge og Danmark, og deltatt på konserter
i Tyskland, Spania, Italia, Nederland, Finland, Mosambik, Tanzania, Storbritannia og USA. Hun har jobbet med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo Symfoniorkester og Wermland Opera Orkester I 2014, sang Lydia rollen som
Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni, i 2015 Despina i Mozarts Cosi fan tutte, og Susanna i Mozarts Figaros Bryllup sommeren 2016. Alle fremførelser ved Narnia Festival i Umbria, Italia.

I 2009 fikk hun 2. plass i TV Showet Norske Talenter.
Hun har flere ganger vunnet sin klasse i Ungdommens Musikkmesterskap Lydia avsluttet 2015 sin bachelorgrad
ved det Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Samme år ble hun tatt opp ved Operaakademiet, som en av de yngste elevene noensinne.