Nyttårskonserter 2023

Parken Kulturhus lørdag 21. kl 18.30 og søndag 22.januar kl 18.30

Dirigent og konferansier Michael Pavelich

Solister: Frøy Hovland Haltbakk, sopran og Marius Roth Christensen, tenor

Med Ålesund Operakor, ved kormester Marianne Ravn Stavseng

Endelig kan vi igjen invitere til en storslått nyttårskonsert i Parken Kulturhus. Et champagnesprudlende repertoar med både highlights fra opera, operette og musikalverdenen, men også noen mindre kjente overraskelser. I år har vi også med oss ballett, Carola Teti ved Ålesund ballettskole tar med seg sine eldste elever i en fengende koreografi til Prokofievs musikk.

Årets solister er den unge, fremadstormende lyriske sopranen Frøy Hovland Holtbakk fra Skurdalen i øvre Hallingdal. Hun hadde sin debut i Nasjonaloperaen høsten 2021 som Lauretta i Gianni Schicchi, og er no ansatt som solistpraktikant i Den Norske Opera & Ballett sesongene 21/22 og 22/23.

Tenoren Marius Roth Christensen har en allsidig karriere. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn, og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. I 2006 debuterte han ved Nasjonaloperaen i rollen som Tamino i Tryllefløyten – en rolle han siden har gjort her en rekke ganger. Fra 2013 har han vært fast medlem av solistensemblet ved Den Norske Opera & Ballett. Marius gjorde seg også bemerket i sin deltakelse i NRK sin Stjernekamp i 2021.

Michael Pavelich var med å bygge opp Opera Nordfjord helt fra starten i 1998, og har vært kunstnerisk leder og dirigent for alle deres produksjoner. Dette innebærer foruten en lang rekke operaer, en imponerende rekke musikaler og turneer i regionen og nasjonalt.