Juleroser med Herborg Kråkevik 27.november

Sted: Ålesund Kirke

Tid: 18.30

Dirigent: Torodd Wigum

Ålesund Symfoniorkesterinviterer til storslått Julerosekveld med Herborg Kråkevik, Nina Lykke, Mathias Eick og Espen Berg og ikke minst Ålesund Kulturskoles barnekor 123-klang ved Lisbet Lislevatn!

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet. På turnéen har hun med seg forfatteren Nina Lykke, trompetvirtuos Mathias Eick og pianist Espen Berg. I Ålesund får publikum gleden av å oppleve dette sterke laget sammen med Ålesund Symfoniorkester og barnekor fra Ålesund Kulturskole, under ledelse av Torodd Wigum.

I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse eminente formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre. 

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick. 

I 2021 kom albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. På albumet opptrer Herborg sammen med Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor og Kåre Conradi. Julerosekveld består av sanger fra begge album.

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.