Hardanger

Nasjonal Festkonsert

Tid
Sted
Parken kulturhus

Dirigent: Lars Thomas Holm
Solister:
Britt Pernille Frøholm, hardingfele
Unni Løvlid, kveder
Resitatør: Thor-Ivar Forsland

Geirr Tveitt: “Telemarkin”, solistverk for resitatør, hardingfele og kveder
Pause
Edvard Grieg: Symfoni i c-moll
– Allegro Molto
– Adagio Espressivo
– Intermezzo – Allegro Energico
– Finale – Allegro Molto Vivace

Lars-Thomas Holm (f. 1981) fullførte sitt diplomstudie i orkesterledelse med Kringkastningsorkesteret i 2011, under professor Ole Kristian Ruud.

I 2010 vant han Norsk dirigentkonkurranse, og ble assistentdirigent for Kristjan Järvi i Baltic Youth Philharmonic Orchestra i Berlin. I 2011 ble Holm ansatt som dirigentstipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU, med dirigentengasjementer med Trondheim Symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps og Trondheim Sinfonietta.

Holm dirigerer BBC Symphony Orchestra i juni, Sønderborg Symfoniorkester i august og Berliner Sinfonietta i september. Fra tidligere har han dirigert orkestre som Norrköping Symfoniorkester, Ungdomssymfonikerne, Det Norske Blåseensemble, Norsk Ungdomssymfoniorkester og alle Forsvarets musikkorps. Han har også jobbet med solister som: Håkon Austbø, sir Peter Maxwell Davies, Terje Tønnessen, Tine Thing Helseth, Arve Tellefsen, Ragnhild Hemsing og Agnes Kittelsen.

I tillegg til direksjonsstudier med professor Ole Kristian Ruud og Per Sigmund Thorp, har Holm studert med bl.a. Andrew Manze og Bjarte Engeset, og deltatt i mesterklasser med Jorma Panula, Michail Jurowski, Eivind Gullberg Jensen, Stefan Solyom og Alexander Kantorov.

Holm har studert komposisjon hos professor Bjørn Kruse, med timer hos Asbjørn Schaatun, Olav Anton Thommessen og instrumentasjonsstudier med Olav Berg. Han er universitetslektor ved Norges Musikkhøgskole og underviser i orkestrering og instrumentkunnskap.

Britt Pernille Frøholm er hardingfelespiller fra Hornindal i Sogn og Fjordane og har folkemusikktradisjonen derfra som sin basis. Hun har en Mastergrad på hardingfele fra 2006 der hun jobbet med samtidsmusikk og forsket på nye teknikker for hardingfele, og har på denne måten klart å skape sin særegne signatur i sitt spill. Hun er en allsidig musiker som siste årene har gitt ut flere kritikerroste plater innen flere ulike sjangre, fra tradisjonell folkemusikk til fri improvisasjon med storband. I tillegg til solistiske prosjekt spiller hun i gruppene Face the Bear (Norge/Sverige), LuckyLoop, Friensemblet, Ensemble Epoché, arcticaEclectica, Frøholm/Tillung og Boreas (Skottland/Norge).

Unni Løvlid er opprinnelig fra Hornindal i Sogn og Fjordane, nå bosatt i Oslo. Hennes bakgrunn fra folkemusikk og lokale tradisjoner, er grunnpilarer i musikken, men hun er nyskapende og lar seg ikke binde av normer og regler. Løvlid har musikkpedagogisk utdanning og utøvende hovedfag fra Norge Musikkhøgskole. Hun har undervist ved Ole Bull Akademiet og Norges Musikkhøgskole. . Unni er medlem av gruppene Fjøgl (2001) og Rusk (1999). I 1999 ga hun ut sin første soloplate, ei plate med rim og regler knyttet til barn. Den andre soloplaten «Vita» ble tatt opp i Emanuel Vigeland Mausoleet i Oslo. Musikals er hun svært allsidig og samarbeider med musikere på tvers av sjangere og kulturer. Hun jobber som frilansmusiker og har holdt konserter i hele verden

Thor-Ivar Forsland har lang erfaring som skuespiller og har også jobbet som kulturkonsulent i kommunen i flere år, hvor han har drevet mye med ungdomsarbeid. Sammen med Karoline Isaksen utgjør han teatergruppa Vito som har satt opp flere forestillinger både for barn og voksne. Forsland har nylig blant annet medvirket i Herreteateret & Co sin oppsetning av «Tante Jutta fra Kalkutta» under «Høstscena 2012».