Flem og Tsjaikovskijs Pathétique

Parken Kulturhus, søndag 29. oktober kl. 18:30

Dirigent: Bjarte Engeset

Solist (piano): Itamar Golan

Denne søndagen fremfører vi Kjell Flems klaverkonsert sammen med pianisten Itamar Golan.

Den internasjonale stjernepianisten Itamar Golan har sin base i Paris, og er kjent fra for sitt samarbeid og plateinnspillinger med en rekke av verdens fremste sangere og instrumentalister, som Barbara Hendricks, Shlomo Mintz, Maxim Vengerov, Misha Maisky, Tabea Zimmermann og Janine Jansen.

Kjell Flem har sin utdanning fra Norge, Finland, USA og Japan. Hans musikk har blitt framført i en rekke land og i 2005 vant han også kunstnerprisen til Ålesund by. Flem fyller 80 år i oktober, og klaverkonserten er et av hans viktigste orkesterverk som ikke tidligere har vært fremført her i hans hjemby.

Kvelden avsluttes med Pjotr Tsjajkovskijs siste symfoni “Pathétique” som er et av de siste verkene til den russiske komponisten. Under den musikalske ledelsen av Bjarte Engeset fra Ørsta spilles denne populære symfonien som hadde sin urframføring bare ni dager før komponistens død i 1893.