noter

Symfonikonsert

Tid
Sted
Parken kulturhus

Dirigent: Lars Thomas Holm
Solist: Ingvild Nesdal Sandnes, cello

Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1 i Ess-dur, op. 107
– Allegretto
– Moderato
– Cadenza
– Allegro con moto
Pjotr Iljitsj Tsjajkovskij: Symfoni nr. 4 i f-moll, op. 36
– Andante sostenuto – Moderato con anima
– Andantino in modo di canzona
– Scherzo
– Finale – Allegro con fuoco

For andre gang denne sesongen har vi gleden av å bli ledet av Lars-Thomas Holm! Han fullførte sitt diplomstudie i orkesterledelse med Kringkastningsorkesteret i 2011, under professor Ole Kristian Ruud.

I 2010 vant han Norsk dirigentkonkurranse, og ble assistentdirigent for Kristjan Järvi i Baltic Youth Philharmonic Orchestra i Berlin. I 2011 ble Holm ansatt som dirigentstipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU, med dirigentengasjementer med Trondheim Symfoniorkester, Luftforsvarets Musikkorps og Trondheim Sinfonietta.

Holm dirigerer BBC Symphony Orchestra i juni, Sønderborg Symfoniorkester i august og Berliner Sinfonietta i september. Fra tidligere har han dirigert orkestre som Norrköping Symfoniorkester, Ungdomssymfonikerne, Det Norske Blåseensemble, Norsk Ungdomssymfoniorkester og alle Forsvarets musikkorps. Han har også jobbet med solister som: Håkon Austbø, sir Peter Maxwell Davies, Terje Tønnessen, Tine Thing Helseth, Arve Tellefsen, Ragnhild Hemsing og Agnes Kittelsen.

I tillegg til direksjonsstudier med professor Ole Kristian Ruud og Per Sigmund Thorp, har Holm studert med bl.a. Andrew Manze og Bjarte Engeset, og deltatt i mesterklasser med Jorma Panula, Michail Jurowski, Eivind Gullberg Jensen, Stefan Solyom og Alexander Kantorov.

Holm har studert komposisjon hos professor Bjørn Kruse, med timer hos Asbjørn Schaatun, Olav Anton Thommessen og instrumentasjonsstudier med Olav Berg. Han er universitetslektor ved Norges Musikkhøgskole og underviser i orkestrering og instrumentkunnskap.

Ingvild Nesdal Sandnes er 26 år og kommer fra Ålesund. Hun har akkurat fullført en master i utøving på Norges Musikkhøgskole under professor Truls Mørk. I studietiden vant hun stipendiatplass i Oslo Filharmoniske Orkester, og her har hun også vært brukt mye som vikar. Etter et studieår i Berlin med privatstudier hos cellisten Nicolas Altstaedt gjorde hun prosjekter med Svenske Kammerorkestern, bla på cd-innspilling og europaturné. Våren 2012 deltok hun i forestillingen “8” på utsolgt norgesturné med dansekompaniet Frikar. Hun har mottatt stipendier fra blant andre RWE Dea og Stiftelsen Kjell Holm. Ingvild er fast medlem i Ensemble Allegria, som mottok Statoils talentstipend høsten 2012. Høsten 2013 deltar hun på Oslo Kammermusikkfestival, i Telemark Kammerorkester og spiller kammerkonsert i Brüssel. Hun er også en aktiv kammermusiker, blant annet i Trio EIR, som har debutkonserter høsten 2013.

Ingvild startet sin karriere i Indre Strøk strykeorkester og på Ålesund Kulturskole. Hun ble medlem av Ålesund Symfoniorkester som 12-åring.

Ingvild spiller på en cello laget av Thomas Meuwissen i 2009, lånt av Sparebankstiftelsen Dextra Musica.