Brazz Brothers

Rytmisk høstfest

Tid
Sted
Parken kulturhus og Ingebrigt Davik-huset

The Brazz Brothers
Jarle Førde, trompet/flygelhorn
Jan Magne Førde, trompet/flygelhorn
Runar Tafjord, horn
Helge Førde, trombone
Stein Erik Tafjord, tuba
Kenneth Ekornes, trommer

Ålesund Symfoniorkester har invitert det legendariske musikkensemblet The Brazz Brothers til samspill. De kommer med et program hvor The Brazz Brothers har skrevet og arrangert all musikken selv. I tillegg leder de orksteret og leverer soloer og ensemblespill i verdensklasse, – alt dette med den største selvfølglighet. På konserten vil de spille musikk fra flere verdenshjørner. Skisser og inntrykk fra den afrikanske kulturen i form av tolkninger av danser, stemninger og melodier samlet gjennom 20 års arbeid med afrikansk musikk og kultur.

Den afrikanske musikken vil bli satt opp mot brassbrødrenes tolkninger av den nordiske folkemusikken hvor de har lovet å vektlegge den nordiske musikkens rytmiske sider, samtidig som de ønsker å fremheve den lyriske nordiske tonen. “Vi har helt siden vi startet vårt ensemble vært opptatt av spille musikk fra vår felles nordiske folkemusikktradisjon. Samtidig har vi et ønske om å fornye denne tradisjonen slik at den også kan fortelle litt om vår samtid,” – sier trombonist Helge Førde.

Det seneste året har ensemblet vært på flere turneer I Brasil og har i anledning samarbeidet med Ålesund Symfoniorkester skrevet nye arrangementer av latin-amerikansk musikk. Og selvsagt vil de ta i bruk hele det moderne symfoniorkestret med alle sine fantastiske klang muligheter. Dette blir nyskapende, utfordrende, vakkert og med mange overraskelser!

“Improvisasjonsfenomenet og jazzorganismen The Brazz Brothers feirer i år 32 års samspill. Snart har de gjennomført 4000 konserter og ofte i samspill med andre. Blant annet James Morrison, Women Unite, New York Voices eller Vågå Spelmannslag. De har brutt lydmuren med legenden Lester Bowie – han ankom Oslo med nyrebelter, og trompeten i en veske av slangeskinn. De har spilt med masaier i Øst-Afrika, japanske trommeslagere, danske Povl Dissing og Benny Andersen, symfoniorkester og skolebarn.”

Klangsultne og rytmetørste:
De kommer fra Langevåg på Sula som ligger ut mot havet på nordvestlandet, i det sentrum av verden som er den norske utkanten. De startet den musikalske fergeturen ut i sin verden fra Langevåg Skulekorps – øya har fostret et utall musikere med sterk identitet. The Brazz Brothers har solid, klassisk musikerutdannelse, men de har bestemt seg for å gå sin egen vei i et musikalsk landskap som for dem er grenseløst, vidåpent, rikt og uendelig stort.