Stearinlys

Kirkekonsert – Puccini og Bruch

Tid
Sted
Ålesund kirke

Dirigent: Toomas Kapten

Kor: Sangkoret Cantábile og Ålesund Operakor

Solister:
Ove Kvangarsnes, fiolin
Linda Bønes, bratsj
Halvar Djupvik, sang
Magne Fremmerlid, sang

Giacomo Puccini: Rekviem
Max Bruch: Konsert for fiolin, bratsj og orkester
Giacomo Puccini: Missa di Gloria

Sangkoret Cantábile, med om lag 70 medlemmer, er et av de største korene i Ålesund, og repertoaret deres spenner fra klassisk kirkemusikk, via nyere norsk musikk, til lettere musikk. Koret ble stiftet i 2007, og medlemmene kommer fra Ålesund og omegn.

Ålesund Operakor ble startet i mars 1973 i forbindelse med den første opera/operetteforestilling her i byen; “Den Glade Enke”. Operakoret og symfoniorkesteret har samarbeidet om en rekke oppsetninger, blant annet større kirkeverk, og nyttårskonsertene til orkesteret. Koret teller over 40 medlemmer og dirigeres av Marianne Ravn Stavseng.

Toomas Kapten er estisk dirigent og professor i musikk. Han fikk sin musikalske utdannelse ved Tallinn High School of Music, Estonian Academy of Music and Theater og Rimsky-Korsakov St Petersburg State Conservatoire. Fra 1983-1995 jobbet Kapten som dirigent for ulike kor i Estland og Finland. Siden 1996 har han vært gjestedirigent for flere ulike ensembler også i Sverige. Fra 2004 har han vært professor og leder av Conducting Institute for EAMT. Kapten er grunnleggeren av Symphony Orchestra of Tallinn High school of Music og “Sinfonietta” Tallinn Youth Orchestra.

Siden 1988 har han undervist ved Masterclass i musikkakademier i Stockholm, Göteborg, Strasbourg, Bremen, Praha og Hannover. Toomas Kapten har vært et fast jurymedlem av ulike internasjonale gjennomføre konkurranser i Porto, Vilnius, Riga og Tallinn.