fjord

Festkonsert

Tid
Sted
Parken kulturhus

Dirigent: Helge Haukås
Solist: Geir Draugsvoll, akkordeon

Øistein Sommerfeldt: “Liten ouverture”
Johan Halvorsen: “Bjørnstjerne Bjørnson in Memoriam”
Magnar Åm: “Krepsens omvending”
Edvard Grieg: Symfoniske danser, op. 64

Geir Draugsvoll er regnet som en viktig musiker på sitt instrument, det klassiske akkordion. Han har skapt overskrifter som “grensesprengende” og “Musikalsk sensasjon” i musikkpressen. Hans repertoar spenner fra Bach, Mozart, Grieg og Stravinskij til samtidsmusikk som Gubaidulina, Senderovas, Hosokawa, Berio, Nørgaard og Piazzolla. Han har opptrådd over hele Europa og turnert i Kina og Japan. Gjennom sitt samarbeid med mange komponister, må Draugsvoll regnes som en pioner på sitt instrument og han har urfremført en rekke verk. Han har gjort plateinnspillinger i en rekke forskjellige plateselskaper. Draugsvoll er norsk, men bosatt i København hvor han er professor ved Det kongelige musikkakademi.

Helge Haukås startet sin musikalske karriere ved Forsvarets Musikkorps Vestlandet, der han var solokornettist fra 1974 til 1982. Fra 1982 var han trompeter i Bergen Filharmoniske Orkester, inntil han i 1995 begynte å satse på dirigentkarrieren på heltid. Haukås har dirigert en rekke orkestre, deriblant Trondheim Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Sandnes Orkesterforening. Haukås er også en etterspurt dirigent for de profesjonelle militærkorpsene i Norge, og var i tre år kunstnerisk leder for Forsvarets Musikkorps Vestlandet. Han har gjort over femti konserter med Bergen Filharmoniske Orkester, særlig rettet mot de aller yngste. Han er også en mye benyttet pedagog for korpsbevegelsen, hovedsakelig med dirigentundervisning ved symposier og lignende.

Magnar Åm er født i 1952 i Trondheim. Han er utdannet organist og kantor ved Bergen Musikkonservatorium og har studert komposisjon med Ketil Hvoslef i Bergen og Ingvar Lidholm ved Musikhögskolan i Stockholm. Magnar Åm debuterte som organist i 1971. Sitt gjennombrudd som komponist fikk han med verket Bøn (1972) for strykere, kor og sopransolist. Han er komponist på heltid, nå bosatt i Volda, der han også arbeider med barne- og ungdomskor. I 2009 vant han Arne Nordheims komponistpris!