champagne

Nyttårskonsert 2011

Tid
Sted
Parken kulturhus

Dirigent: Jon Terje Svendsen
Solist: David Fielder
Medvirkende: Ålesund Operakor

Franz von Suppé: “Ein Morgen, Mittag und Abend in Wien”
Niels Wilhelm Gade: Tango Jalousie
Johan Strauss: “Auf der Jagd”
Richard Rodgers/Oscar Hammerstein II: “You’ll Never Walk Alone”
Ruggero Leoncavallo: “Vesti la giubba”
George Gershwin: “There’s a Boat dat’s Leavin'”
Franz Lehár: “Dein ist mein ganzes Herz”
Andrew Lloyd Webber: utdrag fra “Aspects of Love”
Gaetano Donizetti: utdrag fra “Lucia di Lammermoor”
utdrag fra “Kjærlighetsdrikken”

Vi ønsker dere velkommen til en ny sesong med Ålesund Symfoniorkester! Og tradisjonen tro skal vi innom de store opera- og musikallandene; Italia, Tyskland, Ungarn, England og USA. Vi krysser ikke bare landegrensene, men også tidsgrensene; vi spiller Donizetti, som ble født 1797, og spiller Andrew Lloyd Webber, som er i live den dag i dag – over 200 år spennvidde. Hva er det da som knytter all denne musikken sammen? Vårt kompetente musikkutvalg har satt sammen en meny av glede, sorg, fryd og alle andre følelser for å skape en skikkelig festaften som sent vil glemmes!

David Fielder har sin utdanning fra University of North Texas i Denton, Griegakademiet i Bergen, og Statens Operahøgskole i Oslo. Etter endt utdanning frilanset David i to år som operasanger i Norge. I 2004 innledet han et engasjement ved Mainfrankentheater i Würzburg i Bayern, Tyskland. Etter fem år og rundt 25 roller i like mange nyproduksjoner, og i tilegg en rekke innhopp i diverse forestillinger rundt om i Tyskland, ble han tilbudt en solistkontrakt ved Den Norske Opera og Ballet i Oslo. I oratoriesammenheng har David vært solist i framføringer av bl. a. Händels Messias, Mozarts og Verdis Requiem, Rossinis Petite Messe sollenelle og Bachs H-moll messe. Han har også konsertert med Lieder i Norden, Tyskland og USA. David har stort interesse for nyskreven scenisk musikk og har vært med på flere urfremføringer, bl.a. Glenn Erik Hauglands “Hulda og Garborg” og Gerhard Stäblers “Letzte Dinge”, og har jobbet med komponister som bl.a. Udo Zimmermann og Manfred Trojahn.

Jon Terje Svendsen fikk sin diplomgrad i orkesterdireksjon ved Musikkhøgskolen i Stockholm i 2003. Han har jobbet med mange forskjellige ensembler, fra sinfonietta, korps og til orkester, blant annet Oslo Filharmoniske orkester. Han jobber med forskjellig musikksjangere, alt fra Mozart til Count Basie og jobber mye med musikk for barn og unge. Siden 2007 har han vært sjefsdirigent for Sinsen Musikkorps i Oslo.