Unge solister

Tid:
Sted: Parken kulturhus
Dirigent: Thor Anders Trelease Eriksen
Solister: Jakob Sewerin (horn)
Ingrid Øvstedal Vik (klarinett)
Oliver Leonhard Bailey Dyb (fiolin)
Henrik Bondevik (kontrabass)
Emre Ersahin (kontrabass)
Harald Haram (marimba)


Program:

Verdi Overture til ”Nabucco”
Mozart Hornkonsert nr 3 KV447 2.sats
Mozart Klarinettkonsert KV 622 2.sats
Bottesini Konsert for 2 kontrabasser
Arnold ”Four Scottish Dances”
Sarasate ”Zigeunerweisen” op 20
Rosauro Konsert nr 1 for marimba:
2. sats Lamento
4. sats Despedida
Britten ”Young person`s guide to the orchestra”

Unge talenter fra regionen vil kanskje for første gang stå foran et stort symfoniorkester. Dette er en unik anledning for dem, der de kan få vist frem sine talenter for et større publikum, og
i tillegg oppleve hvordan det er å ha et komplett symfoniorkester i ryggen. Orkesteret har også i tidligere år holdt tilsvarende konserter, fordi vi mener det er viktig for unge talenter å gi dem en arena der de kan få vise frem sine kvaliteter.

Thor Anders Trelease Eriksen kommer fra Lier utenfor Oslo. I 2012 tok han diplomeksamen i orkesterdireksjon ved Norges Musikkhøgskole, etter at han først tok utdannelse som hornist i 2010 ved samme sted.

Thor Anders Trelease EriksenSom hornist har han arbeidet mange steder i landet, blant annet i Oslo filharmoniske orkester, Oslo Sinfonietta, Den Norske Opera, Kringkastingsorkesteret samt alle millitærkorpsene i Norge. I 2010 var han dessuten fast tilknyttet Det Kongelige Kapel, operaorkestret i København.

Som dirigent har han hatt mange ulike prosjekter, han har blant annet dirigert Stabsmusikken i Oslo, Marinemusikken i Horten, Luftforsvarets Musikkorps i Trondheim, Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Minsk Kammerorkester og samtidsensemblene Ensemble Ernst og Oslo Sinfonietta.

Høsten 2014 var han en av to norske deltagere i Prinsesse Astrid Musikkpris, som ble arrangert som en internasjonal konkurranse for dirigenter.

Solister:

Jakob Sewerin

Jakob Sewerin

Ingrid Øvstedal Vik
Ingrid Øvstedal Vik
Harald Haram
Harald Haram
Emre Ersahin
Emre Ersahin
Henrik Bondevik
Henrik Bondevik
Oliver Leonhard Bailey Dyb
Oliver Leonhard Bailey Dyb