champagne

Nyttårskonserter 2015

Tid: 17. og 18. januar 2015 kl. 18:30
Sted: Parken kulturhus

Dirigent: Phillip Hannevik
Solister: Elisabeth Teige, sopran
Maria Stattin, mezzosopran
Konferansier: Astrid Overaa
Kor: Ålesund Operakor
Dirigent:
Marianne Ravn Stavseng


Elisabeth Teige

Elisabeth Teige (sopran) er en ettertraktet konsertsolist. Hun ble uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo i 2012, hvor hun hadde Toril Carlsen som sanglærer. Under studiene ved Operahøgskolen sang Elisabeth roller som Rosalinde i Die Fledermaus, Female Chorus i The Rape of Lucretia, Die Feldmarschallin i Der Rosenkavalier og Arminda i La finta giardiniera. Hun sang også Sacerdotessa i Aida ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B).

Elisabeth gikk rett fra studiene til solistpraksis ved DNO&B. Der ble hun i to sesonger og sang roller som Kate Pinkerton i Madama Butterfly, Bea i Khairos og The Diva i Alexander Ekmans A Swan Lake.

Som frilanser har Elisabeth sunget 1. dame i Tryllefløyten, Michaela i Carmen og tittelrollen i Madama Butterfly. Høsten 2014 var hun engasjert ved Opera Krakowska, hvor hun sang rollen som Helena i Boitos Mefistofeles. I fjor sang hun også sopranpartiet i Sigurd Islandsmoens Requiem.

Fremtidige prosjekter inkluderer OperaFest-turné med Opera Østfold, Helena i Mefistofeles i Trondheim, Leading Artists of the World Concert på Bolsjoiteatret i Moskva og en større rolle ved Den Norske Opera & Ballett (annonseres senere).

Maria Stattin (mezzosopran) er født og oppvokst i Trelleborg, Skåne. Hun er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim og har deltatt i mange masterclasses med Susanna Eken. Maria er mye brukt som solist i Trøndelag både i operaer og kirkemusikk. Hun har ofte vært solist under Olavsfestdagene, Musikkteateret i Trondheim og Trønder- operaen. Høsten 2008 hadde hun hovedrollen i ”Thora paa Rimol” av Hjalmar Borgstrøm ved Den Norske Opera i Bjørvika. Denne store mezzosopranrollen har hun gjort tre ganger, senest i Melhus høst 2011. Den skal bli oppført igjen på Melhus i mai 2015 med Maria som Thora. Ellers har hun blant annet gjort roller som Zita i ”Gianni Schicchi” av Puccini, Mama Lucia i ”Cavalleria Rusticana” av Mascagni, Mercedes i ”Carmen” av Bizet, Ingeborg i ”Eystein av Nidaros” av Henning Sommerro og Edvard Hoem, Cherubino i ”Figaros bryllup” av Mozart, Kvinnen i ”Madonna Furiosa” av Bertil Palmar Johansen og Tale Næss, Larina i ”Eugene Onegin” av Tchaikovsky og Laura i ”Iolanta” av Tchaikovsky i Trondheim og Odense i Danmark. Høsten 2014 gjorde hun Martha i Mefistofele av Boito.

Hun har ellers blant annet sunget med Trondheim Symfoniorkester, Trondheimsolistene, Stavanger symfoniorkester, Nidarosdomens guttekor, jentekor, domkor og oratoriekor og den Nye Opera i Bergen. Til daglig jobber Maria som musikklærer ved Inderøy Videregående Skole.

Philip Hannevik ble født i Tromsø i 1970. Som barn av offiserer i Frelsesarmeen, har han bodd flere steder i Norge, i tillegg til å være bosatt noen år i Storbritannia. Hannevik arbeider i dag som dirigent og musiker, men har i en årrekke arbeidet ved Frelsesarmeens Musikkseksjon i Oslo, hvor han jobbet med flere ulike prosjekter. Philip har også i flere år vært musikalsk leder for NRK og Frelses- armeens julekonsert, samt leder for en rekke av Frelsesarmeens juleplater. Han dirigerte Oslofjord Brass fra oppstarten i 1995 til 2002. Philip har tillegg vært dirigent for Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, Drammen Konsertorkester, Sandefjord Brass Symposium og for Templet Hornorkester. Han er utdannet sosionom og Cand. Philol. i Musikk fra UiO. Philip Hannevik ble nummer 3 i en internasjonal dirigentkonkurranse for unge brassdirigenter arrangert i Bergen i 2003. I 1994 mottok han kommandør Richard E. Holz (USA) sitt minnestipend, et årlig stipend til unge utøvende musikere i Frelsesarmeen.

Astrid Overaa, 58 år, er en ekte Ålesundsjente oppvokst på Fjelltun. Hun er mor til tre barn, og har tre barnebarn og 2 bonusbarnebarn. Hun startet Jugendteateret og jobbet i Ålesund Kommune i 17 år. Hun er skuespiller og visesanger, i tillegg til å være gründer og eier av Teater- fabrikken i Ålesund. Dette er et lite kulturhus der opplevelen av musikk, teater, humor og samvær står i høysetet.

I 2013 mottok hun Hedersprisen av Ålesund Kommune for sitt engasjement i kulturlivet.