Divine

Nyttårskonsert 2014

Tid
Sted
Parken kulturhus

Dirigent: Philip Hannevik
Solister: Divine
Konferansier: Arill Riise
Medvirkende: Aalesund Operakor

Georges Bizet: Utdrag fra Carmen:
– Overtyre
– Habanera: L’amour est un
– Les voici! Les voici! – Chanson Boheme
Charles Gounod: Je veux vivre
Léo Delibes: Les filles des Cadix
Manuel de Falla: Danza Del Fuego El amor Brujo
Giacomo Puccini: Quando me’n vo (fra La Bohème)
O mio babbino caro (fra Gianni Schicchi)
Chi il bel sogno di Doretta (fra La rondine)
Astor Piazzolla: Libertango
Jules Massenet: Sevillana (fra Don Cèsar de Bazan)
Pause
Wolfgang Amadeus Mozart: Overtyre og “Nattens Dronnings Hevnarie” (fra Tryllefløyten)
Sull`aria (fra Figaros bryllup)
Johann Strauss (den yngre): Freikugeln
Bei dem Wiener Kongresse
Polonaise: Ach wer zählt man vielen Namen
Hurra, die Schlacht mitgemacht! (fra Sigøynerbaronen)
Franz Lehár: Meine Lippen (fra Giuditta)
Oscar Hammerstein: Softly, As in a Morning Sunrise (fra The New Moon)
Giuseppe Verdi: – “Sempre libera” og “Libiamo” (fra La traviata)

Philip Hannevik ble født i Tromsø i 1970. Som barn av offiserer i Frelsesarmeen, har han bood flere steder i Norge, i tillegg til å være bosatt noen år i Storbritannia. Philip har i en årrekke arbeidet ved Frelsesarmeens Musikkseksjon i Oslo, der han jobbet med ulike prosjekter som sommermusikkleire, kompetanseøking hos Frelsesarmeens musikkledere, og med utvikling av materiell/noter. Philip har også i flere år vært musikalsk leder for NRK og Frelsesarmeens julekonsert.
Philip arbeider nå fulltid som dirigent og musiker. Han var med på å starte Oslofjord Brass, som han dirigerte fra oppstarten i 1995 og fram til 2002. Philip har i mange år vært dirigent for Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, Drammen Konsertorkester, Sandefjord Brass Symposion og for Templet Hornorkester.
Philip er utdannet sosionom, men har senere studert musikkvitenskap hovedfag (cand. philol.) ved Universitetet i Oslo. John Philip Hannevik ble nummer 3 i den internasjonale dirigentkonkurransen for unge brassdirigenter som ble arrangert i Bergen i 2003. I 1994 mottok Philip kommandør Richard E. Holz (USA) sitt minnestipend, som deles ut en gang i året til unge utøvende musikere i Frelsesarmeen.

Divine synger kjente stykker fra operaens magiske verden som Nessun dorma og O mio babbino caro, men også moderne klassikere som På tide å si farvel og The Prayer. Divine har i de senere år spilt med Dala Sinfoniettan, Drottningholm Baroque Ensemble, Norrköping Symfoniorkester, Borås Symphony Orchestra, Rebaroque, og spilt inn en juleplate med Malmö Symfoniorkester.
Etter sin første opptreden i 2007 spilte Divine ved Kongen og Dronningens statsbesøk til Wien i samme år. Trioen har siden sunget seg inn i hjertene til mange gjennom deltagelse i f.eks. Allsang på Skansen og flere TV-opptredener.
Trioens ønske er å spre opera til alle på en enkel måte, for eksempel gjennom sin egen forestilling “En guddommelig Taste of Opera” der de gjør narr av seg selv i rollen som moderne kvinner, mødre og spesielt divaer! Divine har gitt ut to CD-plater, den første “Divine”, arrangert og produsert av Anders Neglin kom i 2009 og er fylt med det vakreste operarepertoar samt jule-CD-en “En guddommelig jul”, som kom ut i 2010, hvor trioen synger sammen med Malmö Symfoniorkester, dirigert av Bjarte Engeset.

Arill Riise begynte i NRK i 1983 og har i all hovedsak vært tilknyttet NRK Møre og Romsdal. Tiden i NRK omfattet også programleder for Norge Rundt og Dagsrevyen. Han var nyhetsanker for sistnevnte program inntil han sluttet sommeren 2003. Høsten samme år tiltrådte han stillingen som informasjonsleder i Fiskebåtredernes Forbund. I august 2006 begynte han som programleder i God morgen, Norge på TV 2. Han var senere progrmaleder for debattprogrammet Landstinget på TV 2, før han ble tilknyttet kanalens avdelingskontor i Ålesund. Fra høsten 2010 utgjør Riise, sammen med Mah-Rukh Ali, den nye ankerduoen for TV 2 Nyhetenes hovedsendinger kl. 18:30 og 21.

Aalesund Operakor ble startet i 1973 i forbindelse med den første opera/ operetteoppsetningen her i byen: «Den glade enke». Siden har koret hatt jevn og variert musikalsk virke, der operaoppsetninger i samarbeid med Den Norske Opera sto sentralt i mange år. Aalesund Operakor og Ålesund Symfoniorkester har hatt gleden av samarbeid om en rekke oppsetninger og konserter opp gjennom årene. Det har vært en mangeårig tradisjon at koret har medvirket blant annet på Nyttårskonsertene. Koret er under ledelse av Marianne Ravn Stavseng. Hun har sin sangutdannelse fra Musikkonservatoriet S Cecilia i Roma, hvor hun tok diplomeksamen i 1989.